Kunst en Cultuur op School

In het CRASH museum wordt in het kader van Kunst en Cultuur op School het verhaal van de Tweede Wereldoorlog verteld voor leerlingen van groep 7/8 van de basisschool. Leerlingen doen een speurtocht naar de gebeurtenissen in onze omgeving tijdens de tweede wereldoorlog. Zij lopen door de verschillende zalen onder begeleiding van onze medewerkers.

De onderwerpen lopen van het begin van de oorlog, de meidagen, tot het einde van de oorlog 5 jaar later. De tocht leidt langs de luchtoorlog boven Nederland en de neergeschoten vliegtuigen die over ons land naar Duitsland vlogen om daar doelen aan te vallen. Vervolgens leidt de tocht langs de bezetting, verzet en onderduik in de Haarlemmermeer in deze periode, om te eindigen in de radiokamer waar zelf wordt geëxperimenteerd met morse code en over communicatie tijdens de oorlog wordt verteld.

Voor meer informatie voor scholen binnen de Haarlemmermeer over het boeken van deze activiteit vanuit het beleidsplan cultuuronderwijs kijk op de Kunst & Cultuur op School website. Indien uw school niet in de Haarlemmermeer ligt kunnen wij een andere passende aanbieding doen. Neem daarvoor contact met ons op via dit formulier.