Lezing over de Vliegparken in West Nederland

Op zaterdag 21 augustus om 11:00 en 13.00 uur verzorgt Peter de Raaf een lezing over de Vliegparken in West Nederland.

Toen de Duitsers in mei 1940 Nederland binnenvielen, waren de 125 operationele vliegtuigen van de Luchtvaart Afdeling LVA verspreid over acht vliegparken. Daarnaast beschikte de Marineluchtvaartdienst over eigen steunpunten en was de opleiding op enkele andere vliegparken geconcentreerd. Er waren ook nog enkele hulpvliegparken, die in de vijf oorlogsdagen soms nog een rol hebben gespeeld. Waar waren al deze vliegparken? Wat speelde zich daar af en wat herinnert nu nog aan die vliegparken? Kun je er vandaag de dag nog wat van terug vinden?
Peter neemt u mee langs de vliegparken die tijdens de mobilisatie in 1939 actief waren en hun rol in de meidag van 1940. Waar mogelijk combineert hij beelden van toen met die van nu.
De lezing is gratis toegankelijk voor museumbezoekers

Als gevolg van de beperkingen die ons zijn opgelegd ingevolge de COVID-19 richtlijnen kunnen wij een beperkt aantal toehoorders per sessie toelaten, maximaal 10 personen. Daarom zal Peter zijn verhaal op 19 september 2 keer vertellen, de eerste sessie is om 11:00 uur en de tweede sessie is om 13:00 uur.

Bezoekers van het museum en een van de lezingen moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.

Deze lezing is uitstekend te combineren met een bezoek aan het museum. Toegang tot de lezing is gratis voor bezoekers aan het museum.