Lezing: Mijn Herinneringen aan Nederlands Indië

Op 15 augustus 2020 is het 75 jaar geleden dat de Japanners hebben gecapituleerd

twee lezingen (11:00 en 13:00) zijn volgeboekt. Wij hebben Jan bereid gevonden bij voldoende belangstelling zijn lezing om 14:30 te herhalen.

Daarom staat de gehele maand augustus in het teken van Nederlands Indië. De oorlog in Zuidoost Azië wordt wel ‘De Vergeten Oorlog’ genoemd. In ieder geval wil CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een bijdrage leveren aan het in stand houden van de herinnering aan wat er in Nederlands Indië is voorgevallen.

Er zullen meer activiteiten in augustus worden georganiseerd waaronder en expositie over Nederlands Indië Daarover zeer binnenkort meer.

De eerste activiteit is een lezing door Jan Dörsch over zijn herinnering aan Nederlands Indië. Jan is in 1939 geboren in Semarang. Hij heeft zijn gehele leven informatie verzameld over het leven in het kamp en daarna en vertelt daar graag en boeiend over.

Als gevolg van de beperkingen die ons zij opgelegd ingevolge de COVID-19 richtlijnen kunnen wij een beperkt aantal toehoorders toelaten. Daarom zal Jan zijn verhaal op 8 augustus 2 keer vertellen, de eerste sessie is om 11:00 uur en de tweede sessie is om 13:00 uur. Bezoekers van het museum en een van de lezingen moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.

Deze lezing is uitstekend te combineren met een bezoek aan het museum.
Toegang tot de lezing is gratis voor bezoekers aan het museum.