image_pdfimage_print

Deze pagina bevat een lijst met links naar externe sites die door ons als interessant en relevant zijn bevonden in relatie tot onze missie en doel.

Algemeen

Royal Air Forces Association – Ondersteuning van de RAF familie
Surplus Radio Society – De vereniging voor surplus radio
QRZ – Informatie over zendstations (informatie van het PI4C station

Stelling van Amsterdam

Documentatiecentrum Stelling van Amsterdam – Het documentatiecentrum doet historisch onderzoek naar militair erfgoed en in het bijzonder de Stelling van Amsterdam.
Stelling van Amsterdam – De Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed) is een verdedigingslinie van 135 km rondom Amsterdam
Fortenfietsroute – Vanaf station Hoofddorp fiets je over de Geniedijk richting Aalsmeer. Van Aalsmeer rijd je richting Cruquius.
Start Forten Seizoen – Het is lente! In het weekend van 14 en 15 april 2018 begint het toeristische seizoen voor de forten, vestingen, kastelen, bunkers en tussenliggend waterlinie erfgoed. 

Tweede Wereldoorlog

24 december 1944 De website die Joost de Raaf heeft gemaakt over de grootste missie van de *th Air Force op 24 december 1944
Tweede Wereldoorlog Een portal over de Tweede Wereldoorlog met lesmateriaal, bronnen, digitale tentoonstellingen en activiteiten in het land.
Red Ball Express
– De Red Ball Express van CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum ’40-’45 is de rondrit die ieder jaar op de laatste zaterdag in september wordt gereden met originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.
Keep Them Rolling – Op deze site vindt u alle informatie aangaande KTR 
Art Starratt’s World War II Experiences – His story……As told by his children
Caribbean aircrew in the RAF during WW2 – A record of West Indian volunteers who served in the Royal Air Force during the Second World War
Stichting ARG 1940-1945 – Zusterstichting uit Heemskerk
Bloemendaal 1940-1945 – Op deze website gaat het uitsluitend over de gemeente Bloemendaal die in 1940 uit vier dorpskernen bestond te weten: Aerdenhout, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang.
Haarlemmermeer 1940-1945 – Ter herinnering aan grote en kleine gebeurtenissen in de Haarlemmermeer in 1940-1945
Traces of War – TracesOfWar.com probeert zoveel mogelijk onafhankelijke informatie te geven van aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerde bezienswaardigheden.
Lincolnshire Aviation Heritage Centre – A private museum founded by the brothers Fred and Harold Panton. A Lancaster is being restored here to flying condition.
Battle of Britain Memorial Flight – The mission of the RAF BBMF is to maintain the priceless artefacts of our national heritage in airworthy condition
Imperial War Museums – IWM is a family of five museums recording and showcasing experiences of modern conflict. 
Flying legends – Flying Legends is truly a jewel in the worldwide historic aircraft scene’s crown
Planes of Fame – Planes of Fame Air Museum was founded by Edward T. Maloney in Claremont, California
De Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945 (SGLO) –  Zij stelt zich ten doel de luchtoorlog boven Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog te bestuderen en de resultaten daarvan vast te leggen.
PIMA Air & Space Museum – The Pima Air & Space Museum is the third largest aviation museum in the world. 
Airwar4045 – World War II Allied Aircraft Crashes in The Netherlands & NorthSea
Pavel Kosenko – 4X5 Kodacromes – Schitterende foto’s die de achterkant van de oorlog uitbeelden


Veteranen organisaties

Vliegveld verdedigingseenheden – Een Belgische vereniging voor de verdedigingseenheden van de Belgische Luchtmacht
Koude Oorlog Vereniging voor (Oud-) Militairen – landelijke reunievereniging voor manschappen van alle Nederlandse Krijgsmachtonderdelen/NATRES
De Bond van Wapenbroeders – de oudste en de grootste landelijke algemene vereniging van oud-militairen en actief dienende militairen van de Nederlandse krijgsmacht