image_pdfimage_print

Logo Stelling van Amsterdam museumTijdens de Tweede Wereldoorlog stortten enkele tientallen Geallieerde, Duitse en Nederlandse vliegtuigen neer in en rondom de Haarlemmermeer. De geschiedenis van deze crashes is ondergebracht in dit bijzondere museum, het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum’40-’45, gevestigd In Aalsmeerderbrug in een fort van de  Stelling van Amsterdam.

Het museum bevat een unieke collectie voorwerpen en documentatie over de Tweede Wereldoorlog en dan vooral over de luchtoorlog boven Nederland en over het verzet. Er is een aantal vaste exposities te bekijken over de lucht oorlog, het verzet en onderduiken. Daarnaast zijn er tijdelijke exposities met wisselende onderwerpen.  Ook is er een radiokamer waar regelmatig wereldwijd contact wordt gelegd met oude zender- ontvangers uit de Tweede Wereldoorlog.

De stichting Crash Research in Aviation Society Holland beheert het museum waarin het resultaat van ruim 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven De Haarlemmermeer en daar buiten wordt belicht.

Die collectie is tentoongesteld in een aantal hallen met ieder een verschillend hoofdthema. Klik HIER voor een impressie van het museum.