Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Red Ball Express 2018 ‘Resistance’

22 september - 09:00 - 17:00

zie Welkom pagina
Zaterdag 22 september 2018; de 17e editie van de ‘Red Ball Express’
image_pdfimage_print

Red Ball Express 2018 'Resistance' Red Ball Express 2018 ‘Resistance’

Zaterdag 22 september 2018; de 17e editie van de ‘Red Ball Express’,
de rondrit met authentieke WOII voertuigen georganiseerd door CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 i.s.m. Keep Them Rolling

De inschrijving is geopend; zie de link voor aanmelding onder aan deze pagina

Deze rit in het Jaar van Verzet draagt het thema ‘Resistance’. Het zal naarmate de route vordert meer en meer duidelijk worden wat verzet en al zijn vormen betekend heeft voor onze vrijheid. Dit jaar zijn er voor het eerst twee tussenstops en beiden staan in het teken van Verzet. Ook zullen we herdenken en stilstaan bij twee monumenten. Dit jaar doen we dit o.a. samen met waarnemend burgemeester van de Haarlemmermeer de heer Onno Hoes. Gezamenlijk doen we een bloemlegging bij een verzetsmonument.

Route Red Ball Express

Het vertrek bij CRASH-museum is om 10.00 uur en na ca. 35 km. is er een eerste tussenstop rond 11.30 uur bij het Ereveld in Bloemendaal. Alle deelnemers kunnen hier met het voertuig het terrein oprijden en iedereen krijgt een bloem uitgereikt met het verzoek deze neer te leggen op één van de graven. Wij verblijven hier ca. 1 uur en vertrekken gezamenlijk naar de tweede tussenstop in Hoofddorp, op het Cor van Stamplein voor een ‘static display’. We worden ontvangen door burgemeester Hoes. De voertuigen worden daar verwacht vanaf 13.30 uur en blijven daar tot 15.30 uur.

Herdenking bij monument

Het is de traditie dat elk jaar wordt stilgestaan bij een gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog of een monument dat daaraan herinnert. Naast de plechtige herdenking in Bloemendaal zal dit jaar ook een afvaardiging van CRASH en KTR, vergezeld van het ere-peleton Ned. Binnenlandse Strijdenkrachten stilstaan bij het Verzetsmonument, nabij het Cor van Stamplein. Een delegatie met enkele voertuigen van de Red Ball Express zal samen met burgemeester Hoes daar bloemen leggen en een moment stilte houden. Gezien de geringe afstand is het mogelijk voor de andere deelnemers de plechtigheid lopend te bereiken.

De ca. 75 km lange rondrit zal vele plaatsen van historische betekenis uit de Tweede Wereldoorlog passeren, zowel binnen als buiten de Haarlemmermeer.

De voertuigen keren vanaf 16.00 uur terug bij CRASH museum en zijn dan ook weer te bezichtigen voor het publiek. 

Inschrijving is nu geopend en kan online via de link.

Voor sommige deelnemers is het belangrijk te weten, dat een deel van de route over een smalle dijk gaat waar een max. asdruk van 2.4 ton is toegestaan en max. breedte van 2.20 cm.
Schrijf u HIER in om mee te doen aan de Red Ball Express 2018  ‘Resistance’ 

Gegevens

Datum:
22 september
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
zie Welkom pagina
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
http://www.redballexpress.nl/

Locatie

Crash Luchtoorlog & Verzetsmuseum ’40-’45
Aalsmeerderdijk 460
Aalsmeerderbrug, Noord Holland 1436 BM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31297321408
Website:
www.crash40-45.nl

Organisatoren

CRASH Luchtoorlog & Verzetsmuseum ’40-’45
Red Ball Express

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.