CRASH is open op 9, 10 en 11 april

CRASH is open op 9, 10 en 11 april

In dit jaar, het jaar dat CRASH 30 jaar bestaat, gaat het museum op 9, 10 en 11 april open in het kader van een COVID-19 test van OCW en SZW. U bent een van deze drie dagen van harte welkom van 11:00 uur tot 16:00 uur. Deze proef openstelling is een streng gereguleerd project met de volle inachtneming van de Corona-richtlijnen! Een voorwaarde voor toegang is dat alle bezoekers in het bezit zijn van een snel test waarmee u kunt aantonen niet met corona te zijn besmet. Die test mag maximaal 40 uur oud zijn.

Snel test

Om toegang te krijgen tot het CRASH Luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40-’45 en de lezingen is het noodzakelijk dat elke bezoeker zich uiterlijk binnen 40 uur voor aanvang laat testen. Ga naar Testen voor Toegang, https://www.testenvoortoegang.nl, om een afspraak in te plannen. Kies hier bij de vraag: “Waarvoor wil je je laten testen?” voor de optie “Fieldlab” en maak een afspraak.

Let op: alleen testresultaten van via ‘Testen voor Toegang’ afgenomen testen worden geaccepteerd om toegang te krijgen.

Toegang reserveren

Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen moeten bezoekers 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen. Bezoekers van het museum, en de lezing moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/. Per lezing kan een beperkt aantal toehoorders worden toegelaten, dus geef u snel op.

9, 10 en11 april 2021 is het museum open voor bezoek

CRASH verwelkomt haar bezoekers graag in ons interessante museum. Uiteraard houden zowel onze vrijwilligers als bezoekers zich aan de regels van het RIVM. Dat betekent een mond en neus kap dragen, 1,5 m afstand houden en regelmatig de handen desinfecteren.
Daarnaast bent u van harte welkom om tijdens uw bezoek een van de lezingen bij te wonen

vrijdag 9 en zondag 11 april 2021 lezing: ‘Liefde in de Tweede Wereldoorlog’

Over de Liefde in de Tweede Wereldoorlog is heel wat te doen geweest en nog steeds. Tijdens de lezing worden relaties belicht tussen onderduikers, verzetslieden, Nederlandse vrouwen met Duitse soldaten. Ook wordt belicht wat er zich in Nederlands-Indië heeft afgespeeld aan de hand van het persoonlijke verhaal van een Japanner en een Belgische. Het totaal is een indringend verhaal over liefde, risico’s en de gevolgen daarvan.
Rick Franke houdt deze twee dage de lezing: ’Liefde in de Tweede Wereldoorlog’, twee keer, de eerst om 11:00 uur en de tweede om 13:00 uur.

zaterdag 10 april 2021 lezing: ‘Vliegparken in West Nederland’

Toen de Duitsers in mei 1940 Nederland binnenvielen, stonden de 125 operationele vliegtuigen van de Luchtvaart Afdeling LVA verspreid over acht vliegparken. Daarnaast beschikte de Marineluchtvaartdienst over eigen steunpunten en was de opleiding op enkele andere vliegparken geconcentreerd. Er waren ook nog enkele hulpvliegparken, die in de vijf oorlogsdagen soms nog een rol hebben gespeeld. Waar waren al deze vliegparken? Wat speelde zich daar af en wat herinnert nu nog aan die vliegparken? Kan je er vandaag de dag nog wat van terug vinden?

Peter de Raaf houdt de lezing ’Vliegparken in West Nederland’ twee keer, de eerste om 11:00 uur en de tweede om 13:00 uur.

 

Voor de Pers

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ‘45 en de geplande activiteiten kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.
Mededeling voor de pers: Voor meer informatie kunt u bellen met Rick Franke op 0612744634 of mailen naar: communicatie@crash40-45.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.