Lezing: Doelwit de Fokker fabriek in Amsterdam-Noord

Na de “Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam” in 1919, vestigde Anthony Fokker zich in de vrijgekomen gebouwen aan de Papaverweg in Amsterdam. Het was het begin van een lang en roemrijk avontuur. Fokker werd een van de grootse vliegtuigbouwers ter wereld en deed baanbrekend werk in de civiele luchtvaart. Hij overleed in 1939 na een kortstondige ziekte. Direct na de capitulatie in mei 1940 moest de Fokker fabriek voor de bezetter werken. Gedurende de oorlogsjaren werd er volop geproduceerd. In 1943 besloten de geallieerden de fabriek te bombarderen. Helaas kwamen de meeste bommen terecht op de burgerbevolking in plaats van op de Fokker fabriek. Veel Amsterdammers lieten daarbij het leven of raakten gewond.

Deze lezing door Peter de Raaf gaat over Fokker in de oorlogsjaren. Wat gebeurde er? Hoe zag het eruit? Wat is er nog van terug te vinden?

Peter de Raaf houdt deze lezing drie keer op 19 december, de eerste om 11:00 uur, de tweede om 13:00 uur en de derde om 14:45.
De lezing om 13:00 uur is al volgeboekt, dus niet meer beschikbaar.
Om 14:00 zal een boek presentatie worden gehouden van het boek: Fokker vliegtuigen in Nederlandse dienst in de meidagen van 1940.
Wilt u deze presentatie bijwonen meld u dan aan op: https://www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/