image_pdfimage_print

Op zaterdag 21 april 2018 wordt in het CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum ’40-‘45 het nieuwe boekje ‘De Jodenboerderij’ gepresenteerd.

Het boekje in het kort

Het verhaal van Metje Bogaard, dochter van Hannis Bogaard, opgeschreven door haar dochter Annie van den Bosch. Ze heeft de verhalen van haar moeder samengebracht en met uniek fotomateriaal geïllustreerd.

Het verzet, onderduiken en de Jodenboerderij van de familie Bogaard aan de Rijnlanderweg, destijds Sloterweg,  in Nieuw Vennep in de Tweede Wereldoorlog werd terecht gezien als een ‘burcht van verzet’,  waarbij hulp aan de medemens hoog in het vaandel stond. Een schuilplaats in de Haarlemmermeer, voor korte of langere tijd, voor velen. Het was uiteindelijk zo bekend buiten de Haarlemmermeer, dat de mensen op de bus stapten en er uit gingen bij de Jodenboerderij. Metje Bogaard,  heeft een grote rol vervuld met haar hulp aan de onderduikers en werk op de boerderij. Haar dochter Annie heeft,  als eerbetoon en belofte aan haar moeder, een boekje samengesteld.

Op zaterdag 21 april a.s. wordt om 13.00 uur het boek ‘De Jodenboerderij’ gepresenteerd in het CRASH museum. Annie van den Bosch zal het eerste exemplaar overhandigen aan de CRASH-voorzitter Peter de Raaf. Een zeer toepasselijke locatie want sinds oktober 1999 wordt het verhaal van de Bogaards, als onderdeel van het verzet in de polder, in ons museum verteld met in het middelpunt een waarheidsgetrouwe maquette van de boerderij in de oorlogsjaren.

Aansluitend is het boekje verkrijgbaar in het museum voor de speciale introductieprijs van

€ 12.95 en kan het gesigneerd worden door de schrijfster.

Lees hier het gehele persbericht 

Zie ook het artikel in het Haarlems Dagblad over het boekje